Splošni pogoji spletne trgovine »24eBeauty« so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot)( https://www.uradni-list.si/glasilo-uradni-list-rs/vsebina?urlid=201178&stevilka=3297), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1). S spletno trgovino »24eBeauty« (v nadaljevanju tudi »Trgovina«) upravlja podjetje: 4nbo, spletni marketing d.o.o., Rojska cesta 18/b, 1230 Domžale, Slovenija. Matična številka: 8087172000, davčna številka: SI70347158, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi prodajalec ali trgovina).

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med trgovina in kupcem. Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Cene in veljavnost ponudbe:

Vse cene na spletni strani so dokončne glede na dan naročila. Po zaključku nakupa boste prejeli potrditev prejema naročila preko e-pošte z vsemi podrobnostmi o vašem naročilu. Vrednost naročila in strošek poštnine sta razvidna iz cenika na strani za naročilo in v e-mail sporočilu, ki ga dobite po potrditvi naročila. Pridržujemo si pravico do napak pri opisu, ceni in roka dostave. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Vrste plačil:

 

  1. a) Plačilo po povzetju v času zaostrenih ukrepov Korona virusa ni možno
  2. b) Plačilo po predračunu – Po e-pošti vam bomo poslali predračun, plačilo pa izvedete neposredno na račun in nam po elektronski pošti pošljete potrdilo o plačilu. Blago zapakiramo in odpošljemo takoj po prejemu plačila. Če v naslednjih 3 delovnih dneh ne bomo prejeli vašega plačila, bomo smatrali, da ste naročilo preklicali.
  3. c) Plačilo s kartico v spletni trgovini – Vaše naročilo lahko plačate tudi s kreditno kartico na spletni strani prodajalca preko (Cardinity | UAB Click2Sell
    Cardinity is a licensed payment institution regulated by the Central Bank of the Republic of Lithuania (License) and active in the European Union.
    Cardinity is registered on VISA Europe and MasterCard International associations to provide e-commerce credit card processing services for online merchants.) z naslednjimi karticami: Visa, Visa Electron, Maestro in MasterCard.
  4. Plačilo preko Paypal

Dostava:

Vsi naročeni izdelki bodo odposlani isti ali naslednji delovni dan, najkasneje pa v 3 dneh (izvzetii so dela prosti prazniki ter sobote in nedelje) od prejema naročila. Več si lahko prečitate v razdelku "Dostava" in nadaljevanju.

Naročilo:

Kupoprodajna pogodba med trgovino in kupcem je v spletni trgovini sklenjena v trenutku, ko trgovina kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: Potrditev prejema naročila). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za trgovino kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče. Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku trgovine. Informacije o pritožbenem postopku in informacije o načinu vračila Trgovina spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb. V primeru težav se kupec s prodajalcem lahko poveže telefonsko na telefonsko številko 051 633 678 ali po elektronski pošti na 4nbo@europe.com.

Pritožba in vračilo blaga:

Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova 4nbo@europe.com. Trgovina se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si Trgovina prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo blago za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (e-naslov: 4nbo@europe.com), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor).

Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 10 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa) na naslov: 4nbo, spletni marketing d.o.o., Rojska cesta 18/b, 1230 Domžale, Slovenija. Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe, pri pogodbah katerih predmet je blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe. Izdelki, kupljeni na daljavo, niso namenjeni uporabi v zakonskem času za odstop od pogodbe. Potrošnik blaga ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus blaga v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja v primeru izdelkov v spletni trgovini »24eBeauty« je to pazljivo odpiranje originalne embalaže in ogled artikla. Preizkušanje blaga, ki odstopa od navedenega, se šteje za uporabo blaga, kar pomeni, da potrošnik s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe.

Torej če potrošnik izdelek priključi v elektriko, poveže z USB priključkom, uporablja, poškoduje, popraska ali ga kakorkoli spremeni glede na prvotno stanje, ne more od prodajalca zahtevati vračila kupnine. Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le dejanski vplačani znesek. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon, vplačani znesek pa se vrne na TRR uporabnika. Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

V izjemnih primerih, ko izdelki niso vrnjeni v skladu ZVPot, lahko potrošniku ponudimo odkup izdelka z ustrezno odškodnino, ki jo z zapisnikom določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi potrošnika na elektronsko pošto. Potrošnik omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega izdelka enake ali višje vrednosti.

Obrazec za odstop od pogodbe izdelkov je na voljo tukaj. Pravico do vračila kupnine, garancije, stvarnih napak in nepravilno opravljenih storitev natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo). Odstop potrošnika od pogodbe za izdelke iz kompleta Če se potrošnik odloči za odstop od pogodbe za enega izmed artiklov, ki so tvorili komplet, lahko zanj zahteva vračilo kupnine. Potrošnik lahko vrne enega ali več artiklov iz kompleta. Pri odstopu od pogodbe za artikel iz kompleta potrošnik dobi na TRR vrnjen znesek v višini vplačanih sredstev za dotični artikel, ki ga vrača. V primeru odstopa od pogodbe si trgovina pridružuje pravico do odštetja pridobljenega prihranka. Če je prihranek novega izbranega izdelka večji od prihranka vrnjenega izdelka, se razlike ne vrača, menjava pa se odvije po politiki odstopa od pogodbe za izdelke iz kompleta.

Napotki za odstop od pogodbe:

Pri spletnem nakupu si izdelkov pred nakupom ni možno fizično ogledati, zato vam omogočamo (znotraj zakonskih okvirov) možnost odstopa od pogodbe. Ker želimo, da to lahko opravite kar čim hitreje in brez zapletov, smo pripravili kratek seznam, na kaj je treba biti pozoren pri nakupu na daljavo:

- pri sprejemu paketa pozorno preverite ali je paket poškodovan ali celo odprt in v tem primeru na Pošti takoj naredite »Zapisnik o poškodovani pošiljki« ter skupaj s poštnim uslužbencem preverite stanje vsebine ter se odločite ali boste paket prevzeli ali zavrnili,

- previdno odprite embalažo in jo hranite v nespremenjenem stanju, dokler niste v celoti prepričani, da je izdelek ustrezen in ga boste obdržali,

- pri rokovanju z izdelkom lahko pride do poškodb in prask zato bodite posebej pazljivi, - nepazljivo odstranjevanje zaščitnih folij in materialov lahko povzroči poškodbe na izdelku,

- vidne sledi uporabe (prah, dlake, praske, madeži, umazanija) niso primerne za odstop od pogodbe, ker so higiensko oporečne. Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanje blaga.

Možnost odstopa od pogodbe je namenjena temu, da izdelek lahko odprete in pregledate in če vam ne ustreza, ali pa so bila vaša pričakovanja drugačna, odstopite od nakupa. Ta priporočila ne veljajo, če je izdelek ob nakupu poškodovan. V tem primeru gre za uveljavljanje stvarne napake. V primeru uveljavljanja stvarne napake (npr. izdelek je ob prejemu poškodovan še preden ste ga začeli uporabljati) lahko v roku dveh mesecev od dneva, ko ste napako odkrili, pri čemer od dneva nakupa ne smeta miniti več kot dve leti, pri prodajalcu uveljavljate enega izmed naslednjih zahtevkov, ki si ga izberete sami: - odpravo napake ali - zamenjavo blaga ali - vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako ali - vračilo plačanega zneska. Prodajalca morate seveda o napaki obvestiti, v obvestilu (ki ga posredujete na e-mail: 4nbo@europe.com) napako natančno opisati, poslati sliko napake in prodajalcu omogočiti, da izdelek pregleda.

Prodajalca lahko obvestite tudi osebno, pri čemer vam mora prodajalec izdati potrdilo. Če napaka ni sporna, bomo čim prej, vendar najpozneje v roku osmih dni, ugodili vaši zahtevi. Če je napaka sporna, pa bomo v istem roku pisno odgovorili na vašo zahtevo.

Priporočamo, da obvestilu predložite čim več dokazil (pisnih in slikovnih) iz katerih bo razvidno, da se je izdelek poškodoval preden ste ga prejeli in uporabljali. Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika, kopija pa se avtomatsko pošlje na e-mail naslov kupca. Kupec lahko na zahtevo dobi kopijo pogodbe (naročila) v elektronski obliki na e-mail naslov. Kupoprodajna pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku.

Postopek nakupa:

Nakup na spletni strani »24eBeauty.eu« izvedete tako, da v obrazec za naročilo vpišete vaše podatke in kliknete na gumb za naročilo.

- Izbira artikla: V obrazcu za naročilo izberete ustrezen izdelek oz. količino, ki jo želite naročiti. Pred klikom na gumb za naročilo so vam na spletni strani vedno dostopni podatki o izdelku, ki ga naročate.

- Potrditev naročila: Ko oddate naročilo boste preusmerjeni na spletno stran s sporočilom, da je vaše naročilo sprejeto. Poleg tega boste na vpisani e-mail naslov dobili potrdilo o naročilu z vsemi podatki glede vrste izdelka, količine, končne cene in datuma dostave.

- Preklic naročila: Naročilo se smatra za potrjeno, če kupec naročila ne prekliče. Trgovina ob prejemu potrditve o naročilu pregleda stanje zalog oz. možnost dobave. Če artikla ni mogoče dobaviti v napisanem roku se kupca o tem obvesti na vpisano telefonsko številko oz. e-mail naslov. Kupec lahko prekliče naročilo tako, da odgovori na e-mail, ki ga je prejel ob naročilu oz. pokliče na telefonsko številko, objavljeno na spletni strani.

- Odprema blaga: Trgovina v dogovorjenem roku pripravi in odpošlje blago z dogovorjeno metodo pošiljanja.

- Obveščanje o prispeli pošiljki: Če dostavna služba prejemniku ne more vročiti pošiljke, lahko prejemnik v roku 14 dni pošiljko prevzame na sebi najbližji poslovalnici Pošte Slovenije. V tem primeru bo dostavna služba prejemniku v poštnem nabiralniku pustila obvestilo o pripeli pošiljki ali pa mu ga bo posredovala preko SMS obvestila. Postopek preverjanja podrobnosti o naročilu Kupec ima pred nakupom možnost preveriti vsebino naročila.

V obrazcu za naročilo je možno v vsakem trenutku pred naročilom preveriti: - Ime, priimek in naslov kupca

- Telefonsko številko in e-mail naslov kupca

- Vrsto naročenega blaga (artikel) - Količino naročenega blaga

- Ceno naročila

- Stroške pošiljanja

Ko kupec odda naročilo na vpisan e-mail naslov dobi povzetek s podrobnostmi naročila, ki prav tako vsebuje vse zgoraj naštete informacije in predviden rok dobave. Kupec lahko v delovnem času podjetja stanje in podrobnosti o svojem naročilu preveri tudi na telefonski številki ali e-mailu, ki sta objavljena na spletni strani.

Spreminjanje naročila:

Kupec lahko svoje naročilo prekliče ali spremeni tako, da na spletni strani odda novo naročilo z novimi podatki, na e-mail naslov »4nbo@europe.com« pa pošlje zahtevek za preklic naročila.

Kupec lahko naročilo prekliče ali spremeni tudi po telefonu, v kolikor le-to še ni bilo poslano. Nadomestni izdelki Ponudbe izdelkov veljajo do odprodaje zalog, tako je možno, da ponudnik stranki ne more zagotoviti popolnoma enakega izdelka, kot je bil oglaševan v medijih.

Kadar vam ne bomo mogli zagotoviti naročenega izdelka, si pridružujemo pravico, da vam pošljemo nadomestni izdelek, ki po funkciji, kvaliteti in ceni ustreza naročenemu izdelku. Za nadomestne izdelke veljajo enaki splošni pogoji. O nadomestnem izdelku boste pred pošiljanjem obveščeni preko telefona in se boste s tem lahko strinjali ali pa pošiljanje zavrnili.

Reševanje sporov:

Možnost izvensodnega reševanja potrošniških sporov Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. 4nbo, d.o.o., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na tej povezavi.

Podatki o podjetju Naziv: 4nbo, spletni marketing d.o.o., Rojska cesta 18/b, 1230 Domžale, Slovenija. Matična številka: 8087172000, davčna številka: SI70347158, IBAN SI56 1010 0005 7723 337, odprt pri banki: Banka Intesa Sanpaolo d.d.. Podjetje je zavezanec za DDV, Datum vpisa subjekta v sodni register: 09.11.2017,  Osnovni kapital: 7.500,00 EUR